Det har nå snart gått to år siden jeg solgte innholdet i firmaet mitt til Kirkens Bymisjon i Tønsberg. Min plan var å gjøre noe helt annet. Jeg ville få meg en vanlig jobb, å finne tilbake til en hverdag der arbeidet ikke tok så mye plass. Jeg skulle ihvertfall ikke lenger drive for meg selv! 
For dere som ikke kjenner til meg i fra før så er jeg en mann i slutten av 50-årene, bosatt i Oslo, med to voksne barn. Jeg har drevet eget firma de siste 20 årene, de siste ti årene med buttons og klistremerker. Masse jobb, men også mye bra. Det blir en livsstil på godt og vondt. Men til slutt ble det litt for mye jobb. Så jeg tenkte at det var best å finne seg noe annet å gjøre mens mulighetene enda var der. Men det er ikke alltid like lett å styre livet. Så etter et drøyt år med jobbsøking innså jeg at mine sjanser på arbeidsmarkedet var relativt små. Selv om jeg fikk noen positive tilbakemeldinger, og kom med på noen intervjuer, ble det aldri noen ny jobb ut av det. Jeg forsto etter hvert at jeg måtte tenke nytt. Men hva pokker skulle det være? 
 
Mon tro om det gikk ann å vekke opp det gamle firmaet, og i stedet for buttons og klistremerker, fylle det opp med noe helt annet? Lenge var jeg i tvil om det var en god ide. For det er ikke bare å starte opp et eller annet å tro at det går av seg selv. Det er så mange flinke folk der ute og jeg viste hvor mye arbeide som lå framfor meg om jeg prøve å konkurrere med dem.
 
Men for å gjøre en lang historie kort, så har jeg tatt det gamle firmaet ut av møllposen, pusset det litt i kantene og latt det stå til. Klaus Hennum Produksjon AS er gjenoppstått og jeg driver igjen for meg selv. Denne gangen med produksjon av notatbøker, billedbøker, kort, kalendere og andre produkter av papir. Vi snakker om små opplag, der det meste er gjort for hånd og hvor kvaliteten hele tiden kan stå i fokus. 
 
Notatbøker som dette vil du kunne finne i webbutikken.
 

Så nå sitter jeg i mitt lille verksted her hjemme på Sagene i Oslo og syr bøker og limer omslag med stor presisjon. Tester ut ulike papirtyper og kjenner lukten av bivoks og lintråd. Hverdagen er fylt med enkelt arbeide der jeg printer ut kort og produserer kalendere og andre hyggelige småsaker. Foreløpig er utvalget noe begrenset, men jeg vil ut over høsten og vinteren utvide webbutikken med nye produkter. Tar du en titt innom Hennums Papirsaker (det er det webbutikken heter), vil du finne både håndsydde skrivebøker og spiralinnbunde notatblokker. I tillegg til kort og kalendere som er produsert hos meg. 

 

Helt til slutt noen ord om denne lille bloggen. Min plan med den er å vise hva jeg holder på med. Skrive om hvordan det er å jobbe som grunder i et knøttlite firma. Hva jeg strever med og hvordan jeg løser hverdagens små og store utfordringer. Samtidig ønsker jeg selvfølgelig også å få promotere websidene mine og forhåpentlig vis få noen av dere til å ta en titt innom webbutikken. Går det som jeg planlegger vil jeg også ta en del bilder under veis. Disse vil jeg poste på Instagram under navnet #HennumsPapirsaker. Så det er hyggelig om du også vil følge meg der. 
Har du spørsmål om produktene, eller kanskje ønsker deg noe helst spesielt? Ta kontakt med meg i dag og jeg vil prøve å hjelpe deg så godt jeg kan.
 
Beste hilsener fra Klaus