Noe av det som er fint med å jobbe for seg selv, er at en kan styre hverdagen stort sett som jeg selv ønsker. Men det blir ikke noe mindre å gjøre av den grunn. Tvert i mot. Det dukker hele tiden opp nye utfordringer og de skulle helst vært løst i går. For tiden er webbutikken det mest presserende. For i Hennums Papirsaker har jeg en liten butikk som jeg må fylle opp fra bunn av. Her skal du finne kule produkter, samtidig som de både skal være funksjonelle, av god kvalitet, og aller helst håndlagd av undertegnede om jeg får til det. Det er en kjempemorsom oppgave å droddle rundt, men ikke alltid like lett i praksis. Ta for eksempel konvolutter. I utgangspunktet er det et enkelt produkt. Det er bare et ark som er skåret ut på en spesiell måte, brettet, og deretter limt. Greit nok, det er masseprodusert. Men selv jeg må sette grensen for hva som er praktisk mulig å gjennomføre. Jeg hadde dessuten funnet noen kjempefine konvolutter av samme type papir som jeg ellers bruker til kort.

Men så dukket ideen opp om å lage små kvadratiske kort. Du vet sånne fine små gavekort med en søt liten konvolutt til. Men da ble alt plutselig veldig mye vanskeligere. For slike konvolutter som jeg ville ha, det var det ingen som hadde. Og uten konvolutt rant hele ideen ut i sanden. Så her forleden dag satte jeg meg ned og vill designe noen konvolutt som kunne passe til mindre kort. Formen var gitt, den skulle være kvadratisk og måle ca. 7 x 7 cm. Men hva med utseende? Hvite konvolutter i seg selv er OK. Men jeg tenkte at dette skulle bli noe spesielt. for med et lite velplassert bilde, så kunne dette bli så mye bedre! Jeg trengte med andre ord noen bilder som jeg kunne jobbe med. Jeg vet det finnes millioner av bilder der ute på nettet. Men jeg liker ikke å stjele.  Jeg spurte i stedet min søster til råds, om hun kunne hjelpe meg. Hun har alltid fotografert og er en dyktig amatørfotograf. Gjennom årene har hun laget mange kalendere og blant annet tatt bilder til to kokebøker. Nå i høst har hun også laget en kolleksjon med kort. 

Noen av kortene til Elisabeth Hennum – du finner flere i webbutikken

Men tilbake til konvoluttene. Jeg pratet med søster og hun viste råd. For blant hennes mange bilder var det flere som kunne pryde mine små håndlagde konvolutter. Jeg fikk bruke det jeg ville, og fant blant mange fine et bilde av et vakkert nakent tre. Jeg plasserte det nede i det ene hjørne av konvolutten, og lot grenene strekke seg oppover. Det ble perfekt! Så da var det bare å printe dem ut. Kutte de opp en for en, og til slutt brette og lime dem sammen til de små kunstverkene de nå har blitt.
Ja, det er en omstendelig prosess å lage konvolutter på denne måten. Men du, hvor gøy det er når det blir så fint.Skulle du ha lyst til å se nærmere på disse små konvoluttene med tilhørende kort, eller noen av de andre produktene jeg har skrevet om i dette innlegget, så er det bare å ta turen innom webbutikken. Der finner du alt sammen, pluss litt mer.
Velkommen til Hennums Papirsaker!

Beste hilsener fra Klaus